O naifi fafie malo e faatolu ona maai nai lo naifi laulau

O laupapa masani ma uʻamea o mea faufale taua mo tagata mo le faitau afe o tausaga. O polymers synthetic tatou te taʻua o palasitika o se mea fou fou lea na pa i le 20th seneturi.
O uʻamea uma ma palasitika o loʻo i ai mea totino e fetaui lelei mo le faʻaaogaina o pisinisi ma pisinisi. O metala e malosi, faʻamalosi, ma e masani ona faʻaleleia i le ea, vai, vevela, ma le faʻalavelave faifaipea. gaosia ma faʻaleleia a latou oloa.Palasitika e maua ai nisi o galuega a le uamea ao manaʻomia le itiiti ifo o le mamafa ma e matua taugofie e gaosia.O latou meatotino e mafai ona faʻapipiʻiina mo toetoe lava o soʻo se faʻaoga. mea lelei, ma e leai se tasi e manaʻo e nofo i se fale palasitika. E le gata i lea, e masani ona faʻamamaina i latou mai suauʻu.
I nisi o talosaga, e mafai ona tauva fafie masani ma u'amea ma palasitika.O le tele o fale o aiga e fausia i luga o fafie. lomia i totonu o le tusi talaaga Matter suʻesuʻeina le fausiaina o se mea fafie faʻamaʻa e manumalo ai i nei tapulaʻa. O lenei suʻesuʻega na faʻauʻu i le fausiaina o naifi laupapa ma fao. O le a le lelei o le naifi laupapa ma o le a e faʻaaogaina i se taimi vave?
O le fausaga fibrous o laupapa e aofia ai le tusa ma le 50% cellulose, o se polymer natura ma theoretically lelei malosi meatotino.O le afa o totoe o le fausaga laupapa e tele lava lignin ma hemicellulose.A o cellulose foliga umi, alava faigata e maua ai laupapa ma le ivi o lona natura masani. malosi, o le hemicellulose e itiiti le faʻaogaina o le fausaga ma o lea e leai se sao i le malosi o le fafie. Lignin faʻatumu avanoa i le va o alava cellulose ma faia galuega aoga mo laau ola. o se fa'alavelave.
I lenei suʻesuʻega, o fafie masani na faia i laupapa faʻamaʻa (HW) i laasaga e fa. Muamua, o le fafie e faʻafefeteina i le sodium hydroxide ma le sodium sulfate e aveese ai nisi o le hemicellulose ma le lignin. i totonu o se lomitusi mo ni nai itula i le vevela o le potu.O le mea lea e faʻaitiitia ai vaʻa masani poʻo pores i totonu o le fafie ma faʻaleleia ai le faʻaogaina o vailaʻau i le va o filo cellulose lata ane. itula e faamaea densification, ona mago.Mulimuli ane, o le fafie e faatofuina i le suauu minerale mo le 48 itula e faia le oloa maeʻa e le susu.
O se tasi o meatotino faʻainisinia o se mea faʻavae o le faʻaogaina o le maaa, o se fuataga o lona gafatia e tetee atu i le faʻaleagaina pe a oomiina e le malosi. O le taimane e sili atu le faigata nai lo le uamea, e sili atu le faigata nai lo le auro, e sili atu le faigata nai lo le laupapa, ma e sili atu le faigata nai lo le faʻapipiʻiina o foam.Among le tele o inisinia. suʻega faʻaaogaina e fuafua ai le maaa, e pei o le malosi o Mohs o loʻo faʻaaogaina i gemology, o le Brinell test o se tasi oi latou. O lona manatu e faigofie: o se polo uʻamea malo e faʻapipiʻiina i luga o le suʻega ma se malosi faʻapitoa. Fua le lautele o le lapotopoto. fa'ailoga na faia e le polo.O le tau o le maaa o Brinell e fa'atatau i le fa'aogaina o se fua fa'atatau;pe a tautala, o le tele o le pu e lavea ai le polo, o le malu o le material.I lenei suega, HW e 23 taimi sili atu ona faigata nai lo laupapa masani.
O le tele o laau masani e le togafitia o le a faʻafefe vai. E mafai e lenei mea ona faʻalauteleina le fafie ma iu ai ina faʻaumatia ona fausaga faʻavae. Na faʻaaogaina e le au tusitala se suauʻu minerale e lua aso e faʻateleina ai le vai o le HW, ma faʻateleina ai le hydrophobic ("fefe i vai"). O le su'ega o le hydrophobicity e aofia ai le tu'uina o se mataua o le vai i luga o se mea. O le sili atu o le hydrophobic i luga, o le sili atu fo'i le lapotopoto o matāua vai. O le hydrophilic ("vaivai-alofa") luga, i le isi itu, e sosolo ai matāua mafolafola (ma mulimuli ane ai e sili atu ona faigofie le mitiia o le vai).O le mea lea, o le faʻafefe o minerale e le gata ina faʻapupulaina ai le hydrophobicity o le HW, ae puipuia ai foi le fafie mai le mitiia o le susu.
I nisi o suʻega faʻainisinia, HW naifi na faia teisi sili atu nai lo uʻamea naifi. Fai mai tusitala o le HW naifi e tusa ma le tolu taimi le maai e pei o se naifi avanoa faapisinisi. po'o se mea tatou te ta'ua o naifi pata. E le'i fa'atatau ia mea e matua ma'ai. E fa'aalia e le au tusitala se ata vitio o le latou naifi o tipiina se steak, ae o se tagata matua malosi malosi atonu e mafai ona tipi le steak tutusa ma le itu lemu o se tui u'amea, ma o le a sili atu le aoga o se naifi steak.
Ae faapefea fao?O se fao HW e tasi e foliga mai e faigofie ona samala i se faaputuga o laupapa e tolu, e ui lava e le o auiliiliina e pei ona faigofie e faatusatusa i fao u'amea. Ona mafai lea e pine laupapa ona pipii faatasi laupapa, tetee atu i le malosi e masae ai. latou vavae ese, e tusa ma le malosi tutusa e pei o pine u'amea. I a latou suʻega, e ui i lea, o laupapa i tulaga uma e lua na toilalo aʻo leʻi paʻu le tasi fao, o lea na le faʻaalia ai fao malolosi.
E sili atu fao HW i isi auala?O pine laupapa e mama, ae o le mamafa o le fausaga e leʻo faʻauluina e le mamafa o pine o loʻo pipii faʻatasi ai.O pine laupapa e le elea. biodecompose.
E leai se masalosalo na faia e le tusitala se faiga e sili atu le malosi o laupapa nai lo laupapa masani.Ae ui i lea, o le aoga o meafaigaluega mo soʻo se galuega faʻapitoa e manaʻomia ai suʻesuʻega atili. E mafai ona taugofie ma faʻaitiitiga e pei o le palasitika? E mafai ona tauva ma malosi. , e sili atu le manaia, mea e mafai ona toe faʻaaogaina e le gata? O a latou suʻesuʻega e tulaʻi mai ai fesili manaia. Faʻainisinia faifaipea (ma mulimuli ane le maketi) o le a taliina i latou.


Taimi meli: Apr-13-2022